Τηλέφωνο: 2261 032773
  • el

Το βαμβάκι και τις προοπτικές του ανέλυσαν έμπειροι ομιλητές σε θεματική εσπερίδα στον Ορχομενό

Ο Ορχομενός παραμένει ένας από τους κυρίαρχους αγροτικούς χώρους στης κεντρικής Ελλάδας κι` αυτό φανέρωσε για άλλη μια φορά η επιλογή της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, η οποία στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεών της για την προώθηση του ελληνικού βαμβακιού, διοργάνωσε μια ενημερωτική εσπερίδα την Τρίτη 14 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ορχομενού με θέμα «Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ: ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

Λίγο πριν την φετινή σπορά και μέσα σ` ένα γενικότερο κλίμα αναζήτησης των αγροτών αλλά και προβληματισμού γύρω από την απόδοση του βαμβακιού, η εσπερίδα ήρθε να διαφωτίσει τον αγροτικό κόσμο γύρω από σημαντικά κεφάλαια ου αφορούν την καλλιέργειά του.
Την εκδήλωση αρχικά χαιρέτισαν – και τίμησαν με την παρουσία τους – ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος.
Παρόντες ήταν ακόμη ο Ορχομένιος Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θανάσης Ζαννιάς, αιρετοί του Δήμου μας, εκπρόσωποι συλλόγων αγροτών, γεωπόνοι, κ.α

Ακολούθως, έγιναν διαδοχικά ομιλίες, ενώ το πάνελ συντόνισε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού κ. Βασίλης Τσαγαλάς, μέλος του ΔΣ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος. Πρωτίστως έγινε από μέλη της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος ενημέρωση για τους σκοπούς και τις δράσεις τους. Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Παπαδογιάννης, HECOT ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε. ανέπτυξε το θέμα «Ενημέρωση για την προοπτική της αγοράς βάμβακος, την πορεία των τιμών, τα στοιχεία παραγωγής και κατανάλωσης. Η θέση του ελληνικού βάμβακος στις διεθνείς αγορές» και ο Εκπρόσωπος Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων το θέμα «Η συμβολή των ποικιλιών στην βελτίωση της καλλιέργειας του βαμβακιού και της ποιότητας της ίνας».
Στη συνέχεια ο Δρ. Μωχάμεντ Νταράουσε, Προϊστάμενος Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος ανέπτυξε το θέμα «Η ποιότητα του ελληνικού βάμβακος. Προοπτικές για τη βελτίωσή της με στόχο την πρόσδοση υπεραξίας του προϊόντος» και την εσπερίδα έκλεισαν εκπρόσωποι του GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, οι οποίοι μίλησαν για τα «Διαθέσιμα προγράμματα αγροτών στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ» και τις
«Τεχνικές Γεωργίας ακριβείας με εφαρμοστικό πεδίο τη βαμβακολλιέργεια».

Πηγή: Orchomenos-press
Φωτογραφίες: STUDIO ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

Ετικέτες:

Σχολιάστε